ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Бизнес курсове по чужд език

За какво да внимаваме, когато избираме нашия Бизнес Курс

Деловият или Бизнес курс по чужд език е нещо специфично и е добре да се внимава при избора му. Когато решаваме, че ни е необходима помощ за изучаваме на чужд език в деловата сфера, тогава трябва да имаме предвид най-малко следните параметри:

  1. Тематика на Бизнес курса

Много често под понятието Бизнес курс се разбира курс, в който ще се научим да овладяваме и прилагаме термини от сферата на деловия човек. Такива са обичайните курсове и ако наистина искате просто да водите делови разговори и да подобрите комуникацията си по време на работа, то този курс е едно добро начало.

Къде обаче можем да се объркаме?

Вашата работа изисква специфични термини? Ако сте лекар, юрист или се занимавате с подбор на персонал, то тогава е добре да се насочите към по-специализирано обучение. Там ще намерите делови разговори, но в професионалната сфера, която Вие упражнявате.

  1. Ниво на владеене на езика

Друго много важно нещо, което не трябва да пропускаме, когато избираме Бизнес курс по чужд език е да обърнем внимание на нивото, на което се провежда. Добре е да сте преминали стандартно обучение на ниво В1, преди да започнете да се обучавате по-специализирано. Много от курсовете дори изискват и по-високо ниво на владеене. Не пропускайте да попитате на кое ниво ще се провежда курса. Ако се налага, направете и входящ тест, за да сте сигурни, че ще се чувствате комфортно и удобно по време на обучението.

  1. Практика по време или след обучението

Много е важно да не губите тренинг. По време на обученията ще усетите как нивото на владеене на деловите термини се подобрява. Но не оставяйте нещата до тук. Ако имате колеги, които владеят чуждия език, на който се обучавате, не пропускайте да разговаряте с тях по време на работа. Намерете чуждестранни групи в социалните мрежи, които да засягат Вашите професионални интереси и се включвайте в груповия чат. Не се притеснявайте от грешките. Обикновено хората са много толерантни и се отнасят с много внимание и разбиране. Започнете смело с разговорите на професионална тематика и не спирайте, след като и последният час от обучението е приключил.

 

Бизнес модул по Английски език – теми

Бизнес модул по Английски език – график