ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Да научим чужд език през пролетта

Предимства

Едва ли бихме могли да търсим сезонност при ученето на чужди езици, но все пак се забелязват някои положителни страни при овладяването им през определени сезони. Ако сте решили да учите чужд език именно през пролетта, ето и доказателствата, че това е точното време:

  1. Пролетта – символ на ново начало

Ученето на чужд език винаги е свързано с нещо ново за нас – възможност за нова работа, опции за пътуване в чужбина, по-голямо желание за общуване и комуникация. Това са  силни мотиви и за учене на чужди езици и не бива да ги пропускаме.  

  1. Промени върху мозъка през пролетта

Пролетта е сезонът на пресните зеленолистни зеленчуци. Доказано е, че те действат на мозъка като ускоряват неговата дейност няколко пъти.

  1. Да научим чужд език преди сезона на летните почивки

Ако непрекъснато отлагаме планирано вече учене на чужд език, то би било добре именно през пролетта да обмислим още веднъж сериозно плановете си. Защото ако не сега, то кога? Следва сезонът на летните отпуски и почивки. Тогава отново ще намерим причина да отложим ученето и то не без основание. Така че – действайте през пролетта.

  1. Влияние на слънцето върху процеса на учене на чужд език

Доказано е, че слънчевите лъчи провокират образуването на серотонин. Това значи, че настъпи ли пролетта, ние сме по-любвеобвилни, чувстваме се по-бодри и по-свежи. Ново начало за нашия мозък и за нещо ново, което да научим и което да ни обогати.

  1. Промяна в часовото време

По-късното стъмване предопределя и повече светлина в късния диапазон на нашия ден. Вечерните курсове по чужд език  вече не и се струват толкова невъзможни, а ученето до към 21.00 часа си е направо приемливо. Дори може да намерим и половин час за бира след уроците с останалите от групата.

  1. Време на срещи, разговори и контакти

Всичките тези фактори предопределят и по-голямото ни желание да комуникираме и общуваме като цяло. Пролетно време езикът ни се „развръзва“ по-лесно и защо да не оползотворим това в комуникация с хора, които говорят езика, който искаме да научим или са директни носители на езика.

Пролетта е времето, когато не се притесняваме да опитваме нови неща, а заедно с това тялото и  мозъкът ни са в унисон с това усещане. Не пропускайте тази възможност. Ако не сега, то кога друг път ? J