ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Задължителен тест при записване на езиков курс. Защо е важно?

езиков курсЗа да запишете езиков курс, едно от задължителните условия при повечето езикови школи е да направите езиков тест за ниво. Защо е важно това за вас и как ви помага.

Едно от най-важните условия при записването на езиков курс е да знаете къде точно се намират вашите знания.

Европейската езикова рамка

Много важно е къде се намират вашите знания именно спрямо Европейската езикова рамка. Тя е приета в цял свят. Всички учебни системи на водещи международни издателства са съобразени с тази рамка, която налага нивата А1, А2, В1, В1, С1 и С2.

Правейки тест за съответното ниво, вие ще знаете:

  • Коя е вашата подходяща група, в която ще бъдете записан;
  • Къде се намират знанията ви и това ще е валидно за цял свят.

Първа среща с преподавателя

Другото важно нещо е първата среща на вашите знания с вашия преподавател. В момента, в който преподавател види и провери вашия диагностичен тест, той е наясно със знанията на бъдещия курсист. На базата на теста обикновено преподавателите изравняват знанията на курсистите в групата още на първите 2-3 занятия.

Индивидуално обучение

Когато учите индивидуално с преподавателя е добре отново да направите тест предварително. Обикновено на базата на този тест се изготвя план за обучение на курсиста. Преценява се от къде да започне обучението, може ли да се пропуснат някои уроци от учебната система или да се добавят допълнителни упражнения от предходно ниво, ако курсистът има малки пропуски в теста.

Групово обучение

Когато се обучавате в група, направата на диагностичен тест е много важно. Представете си, че на теста вие сте постигнали 90% резултат, а друг курсист от вашата група е с 40%. За вас практически това означава, че сте овладели много добре предното ниво, но другият курсист не е овладял знанията предвидени за половината и повече учебник. Сега си представете, че трябва заедно да правите упражнения. Обикновено курсистът с добър резултат се справя бързо и без проблем. Курсистът с много ниък резултат на теста мисли дълго преди да отговори, с грешки и почти винаги е видимо смутен. Най-малкото, което всички си осигуряваме с направата на тест преди да запишем курс е конфорт и бързо усвояване на всички езикови умения.

Специализирани обучения

При специализираните обучения е необходимо всеки курсист да има поне средно ниво на владеене на езика. На тази база той започва да усвоява нова лексика, подходяща за неговата област. Ако не се направи предварителен тест, рискът обучението да затрудни обучаемия е огромен и твърде често води до демотивация.

Сертификатни обучения

Обученията за международен сертификат имат много конкретни изисквания по отношение на нивата на владеене на езика. Всеки един изпит за международен сертификат е за владеене на определено ниво по Европейската езикова рамка. Правейки предварителен тест, вие ще знаете не само за кой сертификат може да се подготвяте конкретно, а и колко време ще ви е необходимо за това.

Ако вие се колебаете кое е вашето ниво, то можете напълно безплатно, неангажиращо да направите тест на нашата страница онлайн. Наш сътрудник ще се свърже с вас на посочен имейл или телефон, за да ви съобщи резултата и ако имате нужда да ви консултира за вашето езиково развитие от тук нататък.