ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Индивидуални уроци по чужд език? Подходящи ли са за мен?

Понякога не можем да решим дали индивидуалните уроци са подходящи за нас. Какви са причините, поради които се спираме на такъв тип обучение? Какво може да ни обърка?

Затруднението идва от там, че нямаме информация за това как протича обучението, а и рядко си задаваме въпроса: какво искам да постигна, докато уча чужд език.

Затова ние ще помогнем с няколко стандартни ситуации, при които можете спокойно да се спрете на индивидуалните уроци по чужд език .

По-малко средства за индивидуални уроци

Може да звучи странно, но определено има случаи, при които спестяваме средства, възползвайки се от услугата индивидуални уроци. Въпреки че обучението на час е по-скъпо от обучението в група, в някои случаи ние не се нуждаем от много на брой учебни часове. Нуждаем се от целенасочено обучение, което ще задоволи нашите нужди за сравнително кратък период от време. Например кратък разговорен курс на вече усвоено езиково ниво.

Не е нужно да преминавате допълнително едно или две нива и това да отнеме половин година. Ако искате просто да упражните разговор, то месец целенасочено обучение ще Ви бъде достатъчен, за да постигнете желания резултат в индивидуален план.

По-кратко време за специализирано обучение 

Ако имате базови познание по езика, който искате да упражнявате и Ви трябва конкретна терминология, не е нужно да губите време и да записвате по-високо ниво. Това от което имате нужда отново е кратък курс, който ще бъде подготвен специално за Вас, за да усвоите термините които Ви трябват. Това обикновено ще изисква месец, месец и половина от вашето  време. Следователно и средствата, които ще отделите за обучението ще бъдат по-малко.

Притеснявате се да работите в група? Започнете с индивидуални уроци

Всеки човек е различен и има своите индивидуални характеристики. Някои помнят по-добре в група, други пък са по-съсредоточени, когато работят сами с преподавателя до себе си. Ако и вие сте по-притеснителен тип, то нашият съвет е да стартирате обучението по чужд език с индивидуални уроци. Когато се почувствате по-уверени, може да продължите да учите езика в група. Това ще Ви даде увереност по-нататък, когато се наложи да използвате езика в реална среда.

Учили сте много, но преди време

Учили сте много, но преди време и сте забравили доста неща. Няма страшно. Не е необходимо да преминавате отново ниво по ниво и това да отнеме години. Достатъчно е да направите тест, да се определят грешките и да правите индивидуални упражнения само върху забравените неща. 

А ако въпреки нашата статия, все още се колебаете дали индивидуалните уроци са подходящи за Вас, то нашият екип от специалисти ще Ви помогне при избора. Достатъчно е да опишете Вашия случай на имейл адрес или да разкажете на наш консултант на място в офиса или по телефона. Ние сме на Ваше разположение за безплатни консултации и насоки при ученето на чужд език!