ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Как да изберем подходящия езиков курс

подходящия езиков курс

3 основни точки при избора на подходящия езиков курс

Понякога ни се струва, че да изберем най-доброто за себе си би било лукс или ненужно изхабяване на ресурсите време и финанси. Дали това всъщност е така? Дали понякога не пренебрегваме собствените си възможности, без дори да знаем, че те са много повече и по-разнообразни?

В практиката ни се случва да попадаме на клиенти, които предварително са получили невярна или непълна информация за това как е удачно да проведат своето обучение. Ето защо решихме, че е добре отделим 3-те основни опорни точки, върху които всеки трябва да помисли преди да направи своя избор за повишаване на езиковата си квалификация.

  1. ВРЕМЕ. Колко време ни е нужно, за да преминем подходящия езиков курс за нас?

Започнете от фактора време.

На първо място преценете с колко време разполагате за обучение. Нужно е да се отделя време не само за посещенията на курсовете, но и за писане на домашни. Два пъти седмично по 3 часа в курс и два пъти седмично по 2 часа за писане на домашни. Това е минимумът, който трябва да отделите от личното си време през седмицата. Отделно трябва да имате предвид, че едно стандартно езиково ниво продължава в рамките на 2-3 месеца.

  1. ЛОКАЦИЯ. Как да изберем най-удобна локация за подходящия езиков курс?

След като сме преценили, че можем да отделим необходимото време, то е добре да не губим допълнително такова в път, за да стигнем до езиковия център. Ако изберем присъствени обучения, то е добре да можем да стигаме от работа/ вкъщи за около половин час до учебното заведение. Ако това не е възможно, по-добър избор са онлайн обученията.

Препоръка: На много места се предлагат обучения, които не са с преподавател на живо или само част от обучението се провежда така. Това е подходящ вариант за много курсове, но при езиковите обучения е важно да имате постоянно някой, който не само да обяснява учебния материал.  Преподавателят е Вашият двигател, той ще насочва Вас към активност. Така знанията придобити по време на езиковия курс няма да останат пасивни. Онази разговорна, практическа част няма да Ви липсва и Вие ще се научите да разговаряте още по време на обучението.

  1. КОНСУЛТАЦИЯ. Кой може да ни помогне при избора на подходящ езиков курс?

При нас всеки клиент идва със своята история. Обикновено се опитваме да разберем дали е учил съответния език и какви са индивидуалните му цели. Когато търсите информация, разкажете и Вие своята история с чуждия език:

  • Къде сте учили
  • Колко време ви е отнело
  • До кое ниво сте стигнали
  • Колко време можете да отделите за обучение в момента
  • Защо реално ще ви трябват знанията и къде смятате да ги приложите

Когато проявите интерес към обучение, не спестявайте информацията на консултантите. Те имат дългогодишен опит с клиенти с различни нива на обучение и различни цели. Те са хората, които най-правилно ще могат да Ви насочат от къде да тръгнете и за колко време бихте могли да реализирате целите си.

Телефони за консултация на Образователен център „ЕС България“: 0896 65 19 48; 0894 45 19 48

Имейл за консултации: office@esbulgaria.com