ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Кога да запишем разговорен курс

Няколко съвета преди да запишете разговорен курс по чужд език

Тази есен сериозно ни направи впечатление интереса към разговорните курсове на „ЕС България“. В първия момент това ни зарадва. След подробни разговори и консултации обаче с нашите бъдещи клиенти, заедно установихме следното. Някои от тях всъщност не се нуждаеха реално от разговорен курс. Ако и Вие сте решили да се разширите езиковите си умения в тази насока, то би било добре да имате предвид нашите основни съвети:

  1. Разговорният курс не е подходящи за начинаещи

На пазара за чуждоезиково обучение можете да намерите разговорни курсове и за хора, които за първи път се сблъскват с езика. Нашият съвет обаче е да внимавате с тях. Имайте предвид, че разговорните курсове са за хора, които все пак имат известен набор от думи и граматика и на тази база биха могли да водят смислен разговор. Всичко останало само може да ви подскаже за съществуването на езика като такъв или да ви даде първична насока за него.

  1. Изберете курс на подходящото за вас ниво

Разговорният курс може да бъде подходящ за хора, които владеят езика на различно ниво.

В „ЕС България“обичаме да прилагаме първото разговорно обучение след нива А2 или В1. Ако клиентите се нуждаят да водят разговор на по-високо ниво, комуникацията е след обучение на нивата В1 или В2. При по-ниските нива използваме по-кратки изрази и фрази, употребяваме лексиката, която е характерна само за тях. Разговорните курсове на нива В1/В2 пък са богати на идиоматични изрази и специализирана терминология.

  1. Не подценявайте основната цел на вашето обучение

Когато решите да упражнявате разговор на чужд език, преценете дали не трябва да се насочите към нещо конкретно. Ако разговорите, които ще водите в работата изискват специфични термини и вие имате нужда от тях, тогава по-добре изберете специализирано обучение с разговорна насоченост. Такива се предлагат в индивидуален план и обикновено за кратко време успявате да научите точно това, което на вас ви е необходимо.