Нашите преподаватели – Маринела Иванова: „Език се преподава не само с много знания, а и с любов“

Маринела Иванова

16819388_10154150922796536_7184923712060051284_o

Представяме ви едно от съкровищата на Образователен център „ЕС България“. Маринела Иванова завършва английска езикова гимназия, след което продължава образованието си в специалност „Английска филология“ в Софийски университет „Свети Климент Охридски“. Преподава английски език от 17 години, а курсистите ѝ я определят като търпелив и внимателен преподавател, притежаващ голям професионализъм.

Как самата тя приема работата си, какво се стреми да усвоят учениците ѝ и какви уроци е научила от тях, ще разберете лично от нея в следващите редове. С удоволствие ви каним да се запознаете с Маринела Иванова.

Коя си ти?

Маринела Иванова 🙂

Какъв ученик беше?

Маринела: От много добър до отличен, в зависимост от предметите и интересите ми, по-скоро отличен.

А какъв учител стана?

Маринела: По-добър учител, отколкото ученик, със сигурност.

Без какво не може да влезе един преподавател в класната стая?

Маринела: Усмивка и цялата възможна концентрация, и добро настроение, без значение какво ни се случва през деня 🙂

Какво ти дава учителската професия?

Маринела: Хубави емоции, удовлетворение, когато виждам резултати от работата си, възможност да се срещам с нови хора и да се обогатявам.

Кое се оказа най-трудното в нея? Коя беше най-голямата неприятна изненада?

Маринела: Трудно приемам липсата на мотивация и това да не се влагат максимум усилия от страна на курсистите, за да постигнем заедно много добри резултати. Не знам дали мога да го нарека изненада, но не ми е приятно, когато децата не полагат усилия и не се стараят да стават по-добри.

А най-приятната изненада?

Маринела: Приятно е всеки път, когато атмосферата за работа е ведра, с положителна енергия и хубави емоции, и когато всички са доволни, че работят заедно и се случват приятелства в групите.

Как успяваш да накараш учениците да проговорят на английски/немски език? Имаш ли тайна за разчупване на езиковата бариера?

Маринела: С настойчивост, може би по-скоро упоритост. Няма тайни. Трябва да се получи връзка с курсистите. Когато усещат, че си истински загрижен, те полагат повече усилия и се получава.

Освен задължителния учебен материал – на какво друго се стремиш да научиш учениците си?

Маринела: Да бъдат добри хора, да се уважават помежду си, да изграждат истински, искрени взаимоотношения, на малко повече търпение и спокойствие, и много повече увереност, че се справят отлично.

А на какво те научиха те?

Маринела: Почти същото – много търпение, повече спокойствие, увереност, че усилията си заслужават и че все пак в тази професия може да изпиташ огромно удовлетворение от това, което правиш.

С какво запълваш свободното си време, освен с проверка на домашни?

Маринела: Срещи с приятели,разходки,книги, кино, театър и ново обучение, в което влагам голямо желание и много енергия.

Коя ти е любимата MADE IN програма на „ЕС България”?

Маринела: Най-любимата ми програма на „ЕС България“ е положителното отношение към всеки, който се докосва по някакъв начин до това място, желанието да сме усмихнати и щастливи от това, което правим и усещането, че сме важни и ценени.

„ЕС България” е мястото, където можеш/трябва да научиш нов език, защото…

Маринела: Език се преподава не само с много знания, но и с любов 🙂