ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Учебните системи по немски език

немски език

Коя да избера?

Немски език е много специфичен и труден за усвояване. Всеки, който започва да го изучава трябва да внимава при избора си на учебна система.

Учебните системи по немски език, които предлага „ЕС България“ са на реномирани чужди издателства. Те са специално разработени са овладяване на немски език от чужденци. Качеството им е безспорно, но коя от всичките предложени да изберете? Ето няколко насоки.

Учебна система по немски език за начинаещи

Това, с което ви съветваме да започнете е учебна система за общ немски. „ЕС България“ предлага учебната система Menschen. Тя е сравнително нова на пазара. Полага успешно начални умения по немски език. Учебната система развива разговорните умения още с първото си ниво. Разработена е за нивата А1, А2 и В1.

Учебна система по немски за напреднали

Следващата стъпка за усъвършенстване на немския език е със системата Aspekte. Тя също е система за общ немски език. Разработена в три нива В1+, В2 и С1. Препоръчваме я за курсисти, които искат да продължат да усъвършенстват немския език без да наблягат на нещо специализирано. Също така е подходяща за тези от вас, които биха искали да получат международен сертификат, тъй като уроците са разработени по основните езикови умения, които се тестват и на самият изпит.

След всяко ниво на учебната система можете да продължите в следващо ниво или да запишете кратък курс за международен сертификат или специализирано обучениe.

Учебна система по немски кандидатстване в чужбина

Всчики, които искат да бъдат приети в чужд университет или колеж с немски език е добре да се ориентират към получаване на международен сертификат. Сертификатите за различните университети и колежи са различни. Препоръчваме след завършено ниво В1, В2, С1 да се залага на тренинг на тестовия формат изпита. Учебните системи са различни според различните сертификати – Test DAF, Sprachdiplom, ÖSD, ZD, GZB2, GZC1.

Учебни системи за работещи – бизнес, разговорен, специализиран

Ако ви трябва нещо специализирано, но за вас има конкретни учебни системи според терминологията, която искате да изучавате. Запомнете, че е най-добре да имате преминат общ курс по немски език поне до ниво В1 и след това да започнете да учите специализирано. Така полагате основите на граматиката и общата лексика и след това надграждате със специализирана учебна система. 

А ако сами не можете да се ориентирате в разнообразието от учебни системи, то нашите консултанти винаги са готови да ви помогнат на тел. 089 445 1948 или на имейл office@esbulgaria.com.