ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

5 забавни съвета за научаване на италиански

Или как да овладеем италианския с удоволствие и лекота

Италианският език се слави като един от най-лесните езици за изучаване. Но когато започнем да учим езика постепенно установяваме, че той има своите специфични особености. Някои курсисти дори се отказват много лесно още при първите стъпки. Разбира се всичко зависи от мотивацията и желанието за научаване на езика, но нашият екип реши да сподели 5-те най-силни мотиватора при ученето именно на италиански език.

1. Говорете италиански език с жестове, не само с думи

Италианският език е език на емоциите. Не се съсредоточавайте толкова върху това дали ще кажете изречението правилно граматически. Мислете като италианците. Няма как да не сте забелязали…Когато говорят, италианците включват цялото си тяло в разговора. Те говорят емоционално, с приповдигнат тон, а ръкомахането е задължителен елемент. Дори да не използват думи, италианците ще се разберат помежду си и само с жестове. Това е и част от красотата на италианския език. Не забравяйте да бъдете емоционални докато говорите италиански. Така с радост ще се изненадате, че словото ви върви по-гладко, почти като италианска песен 🙂

2. Упражнявайте с говорещи италиански език

Намерете приятели или хора, които говорят италиански и същевременно имате общи интереси. Социалните мрежи са прекрасна основа за този вид комуникация. Можете да общувате писмено или чрез видео чат…без значение. Споделяйте общи емоции на любимия език.

3. Вдъхновете се от начина на живот на италианците

Италианците са прекрасни хора. Те никога не бързат, уважават всички празници и почивки. Обичат домашно приготвената храна и като цяло обичат да се глезят. Възрастните италианци изглеждат, обличат се и живеят почти като младежи. Научете повече за тях, четете статии или книги за италиански начин на живот. Това ще ви вдъхнови да продължите да учите езика, дори ако стигнете до задънена улица.

4. Идете до Италия

Какво по-хубаво от това да практикувате италианския си насред Италия. Един живот няма да ви стигне да обиколите тази великолепна страна. От забележителните исторически паметници до прекрасната италианска природа…Всеки може да открие по нещо за себе си и най-вече да упражнява езика сред историята на величествения Рим, романтиката на Венеция или хълмовете на Тоскана.

5. Поставете си конкретна цел

Още преди да започнете обучението по италиански език, определете своята цел. Задайте си въпроса – защо започвам това начинание и до къде искам да стигна. Може би италианският език ви трябва в работата и ви е нужно специализирано обучение? А може би просто искате да добавите още един чужд език към останалите, които владеете. Имайте предвид, че времето за обучение и учебните системи са различни. За да постигнете вашата цел, трябва предварително да знаете какво искате още в самото начало.

А ако се затруднявате да направите това самостоятелно, то нашият екип може да ви помогне и в това начинание. Не се притеснявайте да ни се обадите или пишете имейл.

И не забравяйте! Ученето на чужди езици трябва да ви носи преди всичко радост и удовлетворение от постигнатите резултати. Учете с лекота като се забавлявате през цялото време!