ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

5 причини да учим чужд език онлайн

5 причини да учим чужд език онлайн

Във времена на пандемия и при желанието на всеки един от нас да остане здрав, всички ние много или малко се сблъскахме с алтернативната да комуникираме, пазаруваме, работим или учим онлайн. Всички си задаваме въпроса какво печелим и какво губим при този вид комуникация. Като езиков център с опит в преподаването на онлайн обучение и преди пандемията, решихме да споделим с вас всички предимства, които ние и нашите клиенти открихме по време на взаимната си работата.

  1. Чувствате се в безопасност

Най-безопасният начин да научите чужд език в момента е от дистанция.

Така успявате да запазите сигурността за здравето си.  Докато учите от дистанция ви се чувствате в безопастност при липса на директен контакт с хората, но едновременно с това не се чувствате социално изолирани.

  1. Не губите социалните си контакти

Въпреки, че работите самостоятелно от компютъра си, през цялото време вие комуникирате с всички участници в групата, както и разбира се с вашия преподавател с видео връзка на живо. Така изолацията се усеща значително по-малко и вие усещате как ставате част от голямото семейство на говорещите чужди езици.

  1. Спестявате време и разходи за пътуване

Ако живеете в голям град и ви мъчат задръсвания или ако сте от малък град, където липсват езикови школи, които да предлагат обучения, то тогава онлайн курсовете ще ви спетят много време, енергия и усилия да стигнете от едно място до друго. Време, което можете да използвате да сготвите любимата храна, да изпиете чаша вино или – да не забравяме – да си напишете домашното за следващия път  🙂

  1. Получавате знания от всяко място, където има интернет

Седите вкъщи на удобния диван, в хотелската стая или планинската хижа, в тролея, автобуса или влака, вие имате възможността да учите и да придобивате нови знания. Така е по-лесно да повишите квалификацията си, без да се лишавате от домашния уют, любимите си пътувания, командировки, извънредни работни срещи и без да се чудите от къде да намерите време за това.

  1. Получавате същото качество, както и при обученията в присъствена форма

Това е най-задаваният от всички въпроси. Ще получа ли качествено обучение по време на онлайн уроците? Вече натрупаният опит показва, че качеството на онлайн обучението не пада, ако се спазват основни правила, а те са:

  • възможност за жива връзка с преподавател
  • добре адаптирана онлайн платформа, която да покрива всички изисквания за обучението – лесна и бърза инсталация и регистрация, добра видео и аудио връзка, налична онлайн библиотека и др.
  • работа със съвременни учебни системи, които от години се разработват с цел да внедрят онлайн упражненията като основна практика при чуждуезиковото обучение
  • прилагане на модерни методи за онлайн обучение, които да доближат максимално онлайн обученията до присъствените такива.

Ако сте на път на запишете онлайн курс по чужд език, вижте какво предлагаме: Защо да запиша онлайн курс в „ЕС България“?