ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Езиците на любовта

Кои са и защо ги наричаме така?

Чуждите езици почти винаги ни звучат странно и негостоприемно. Това идва от факта, че докато едно нещо е непознато за нас, ние винаги гледаме на него с недоверие и скептицизъм. Но има езици, които успяват да докоснат почти веднага всеки един от нас. От първата дума, която чуваме, от първата песен, изпята на езика. Не е необходимо дори да знаем езика. Той звучи около нас и ни носи красиви усещания без да е необходимо да го опознаваме. Каква е причината за това? И кои са тези езици, които носят най-положително влияние на хората?  

Италианският език – номер 1 език на любовта

Италианският език е сред най-харесваните и обичани езици в цял свят. Но от къде идва неговият магнетизъм? С какво привлича хората? Как ги кара да пътуват до Италия и дори да се установяват там?  Истината е, че италианският език е много благозвучен и привлича именно с това. Днешният италиански е бил дооформен с конкретна цел създаване на творчество, писане на поезия и проза. Използвани са били най-красивите италиански диалекти, за да се създават любовни произведенията, които да се леят плавно и благозвучно. Много от думите в италианския език завършват на гласни букви. Това улеснява майсторите на музиката при създаването на прочутите италиански мелодии.

Испанският език – номер 2 език на любовта

Испанският език също е един от фаворитите. Обичан и предпочитан език за учене, говорене, пеене и слушане. Мелодичен и харизматичен. Но защо език на любовта? Испанският изобилства от думи, с които можем да изкажем състояние на обич и любов. С различни думи испанците изказват любов към родината, любовта към знанието. Различни думи употребяват за любов – чиста и романтична и за страстната любов. Фразеологизмите, в които се употребява думата „любов“ по различен начин в испанския език са десетки.

Френският език – номер 3 език на любовта

С най-привлекателен акцент обаче се оказва френският език. Много от езиците вмъкват френски думи, за да звучат по-красиво и благозвучно. Думата „мерси“ например се употребява почти във всички европейски държави. Употребяваме я и в българския език.

Това е класацията на топ 3 езика на любовта. Но според нас всеки език има своя чар и личната класация на всеки от нас на езиците на любовта е най-важна и определяща. Ако изпитване влечение към звученето на някой език, то това е вашият език на любовта. Докоснете се до него. Научете го, опознайте хората, които го говорят, посетете страните в които се говори този език. Насладете се на вашата лична класация „езиците на любовта“.