ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Гръцки език

Курсове по гръцки език за възрастни
Изучаването на гръцки в Образователен център „ЕС България“ е свързано не само с езиковите правила, но и с опознаването на културата и манталитета на южните ни съседи. Целим ученето да бъде приятно, интересно, забавно и най-вече ползотворно и за това включваме много езикови игри и танци.Преподаването на гръцки език в Образовтелен център „ЕС България“ се базира на принципите на комуникативната методика, чиято основна цел е кусистите с лекота да проговорят езика.Учебната системата, по която се води обучението, се нарича Ταξίδι στην Ελλάδα (пътуване в Гърция), разработена е от Атинския университет и е изцяло съобразена с изучаването на гръцкия като чужд език. Включват се и допълнителни материали, които са съобразени с методиката на преподаване и са адаптирани към нивото на курсистите.gruckiЦелта на системата е да помогне на обучаващите се да придобият основни знания и да ги развиват в по-горните нива, за да могат да водят свободна комуникация и същевременно се запознават с гръцката култура и традиции.С всеки учебник Ταξίδι στην Ελλάδα получавате:

 • CD с упражнения за слушане;
 • 20 урока, покриващи 2 езикови нива;
 • Учене, чрез игрови и културно-опознавателни методи (картини, сцени и песни, които имат за цел да направят още по-живо пътуването към ученето на езика и да Ви запознаят с богатството на гръцката култура);
 • Широк набор от граматически и лексикални упражнения.

На всички, успешно завършили курса на обучение, се издава Удостоверение за завършено ниво и степен на владеене на езика в съответствие с Европейската езикова рамка.

 

Цена на курса:

Езиково ниво Учебни часове Заплащане до 10 дни преди старта на курса Стандартна цена
А1, А2 80 уч. ч. 2 вноски по 260 лв. 2 вноски по 270 лв.
B1 80 уч. ч. 2 вноски по 270 лв. 2 вноски по 280 лв.
B2 90 уч. ч. 2 вноски по 285 лв. 2 вноски по 295 лв.
C1 90 уч. ч. 2 вноски по 305 лв. 2 вноски по 315 лв.

Отстъпки:

 • 20 лв. за записване до 10 работни дни преди старта на курса
 • 20 лв. „Доведи приятел“ или втори член на семейството
 • 20 лв. за наши стари курсисти 
 • 30 лв. за дневни курсове от понеделник до петък от 09.00 до 18.00 ч.
 • 40 лв. при записване на две последователни нива
 • * Можете да ползвате една или повече отстъпки
 • За студенти – студентска програма „УСПЕХ“

Учебник (за две последователни нива) – 77 лв.

Направите нашия входящ тест и определете нивото си на владеене на гръцки език.

Курсове по гръцки език

Как протичат курсовете по гръцки език в образователен център „ЕС България“?

Курсове по гръцки език се предлагат в „ЕС България“  в пет нива и всички те могат да бъдат преминати в рамките на общо година, година и половина. Всеки курс по гръцки език трае около 3 месеца в зависимост от избора на посещаемост. Групите се организират в делнични дни,  обикновено вечер два пъти в седмицата или веднъж седмично през избран ден от уикенда. Курсът по гръцки език може да премине и по-интензивно, ако се провежда в индивудуална форма или лятото по време на супреинтензивните летни езикови курсове по гръцки език.

Ако се колебаете към кой от вариантите да се насочите, обадете се на нашите консултанти, те ще ви помогнат във вашия избор.

Курсовете по гръцки език подготвят учениците на Образователен център „ЕС България“ със знания по новогръцки език. Днес това е официалният език в Гърция.

Курсове по гръцки език

Курсовете по гръцки език са както за начинаещи, така и за напреднали. Курсистите могат да избирт между групова или индивидуална форма на обучение.

По време на уроците комуникацията протича изключително на гръцки език.

След всеки урок преподавателят отделя време да обясни и какво задава като домашна работа. По време на курсовете по гръцки език се отделя специално внимание на проверката на домашното.

Любопитни факти за гръцкия език

Знаете ли че:

 1. Гръцкият език е един от най-старите езици в Европа.
 1. Дълго време в Гърция са доминирали два езика – нов и старогръцки. Старогръцкият се е приемал за академичен език, на който са се писали старогръцките произведения, бил е използван широко в академичните среди. Различен от него е бил гръцкият език, който са използвали масите. Той се е доближавал по същност да днешните диалектни езици. Именно той се въвежда по-късно като официален, след като е установено, че академичният гръцки език е твърде сложен за употреба.
 2. Международният ден на гръцкия език е 9 февруари.
 3. Гръцки език в света говорят около 12 млн. души
 4. В резултат на близостта на България и Гърция, както и на многовековното общуване между двата народа в българския език са навлезли много думи от гръцкия език. Това са философия, граматика, аритметика, музика, театър, ангел, икона, килия, креват, кокал, мрамор и дори думата хоро.
 5. В гръцкия език „не“ реално означава „да“. Това е така, защото идва от висшата форма за степенуване „най“. С нея гърците реално се съгласяват и съгласието означава абсолютна сигурност от страна на говорещия.
 6. В гръцкия език се срещат поне 4 думи, с които гърците означават любовта.

гръцки език

Често задавани въпроси

Как да разбера езиковото си ниво по гръцки език?

Отговор: В случаите, когато вече сте изучавали гръцки език, много често се питате какво сте постигнали до момента и кое е подходящото ниво, в което да продължите обучението си. За тези случаи екипът на „ЕС България“ разработи тестове, които за улеснение са качени на нашия сайт и могат да бъдат направени онлайн в меню НАПРАВИ ТЕСТ. В рамките на два работни дни теста се проверява и колегите се свързват с клиентите, за да съобщят резултата и на базата на този резултат и на разговор с клиента препоръчват и евентуално обучение в следващо ниво.

Каква е квалификацията на моя преподавател?

Отговор: Освен необходимите квалификации за владеене на езика, нашите преподаватели са преминали и допълнителни външни и вътрешо-фирмени обучения за преподаване на немски език по достъпен и развлекателен начин за курсистите.

Ще получа ли сертификат?

Отговор: Всеки един курс на обучение отговаря на дадено ниво по Европейската езикова рамка. На края на всяко ниво правим изходящ тест и при успешен резултат на всеки курсист се издава сертификат за успешно завършено ниво спрямо Европейската езикова рамка.

Колко големи са групите?

Отговор: Групите по гръцки език обикновено са между 4 и 10 души.

Има ли възможност за разсрочено плащане?

Отговор: Курсовете по гръцки език могат да бъдат заплатени на две равни вноски по време на обучението без оскъпяване.

Имам ли право на отстъпки?

Отговор: Нашите ученици получават следните отстъпки:
20 лв. за записване до 10 работни дни преди старта на курса
20 лв. „Доведи приятел“ или втори член на семейството
20 лв. за наши стари курсисти
40 лв. при записване на две последователни нива
Специални отстъпки за студенти!