ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Нивата по Немски език

Кои са нивата по Немски език и до кое ниво трябва да стигнем спрямо нашите индивидуални нужди

нивата по немски език

В тази статия ще се опитаме да разясним основни положения при нивата по Немски език. След редица разговори с клиенти установихме, че повечето от тях  познават нивата спрямо Европейската езикова рамка. Но не всеки знае собственото си ниво на владеене на езика. Още по-малко кое ниво трябва да достигне спрямо личните си цели.

Нивата по Немски език и учебните системи

На пазара можем да открием различни учебни системи, на български и на чужди издания. В „ЕС България“ използваме учебни системи на немски издателства. Една от причините е, че са всеки учебник е адаптиран към нивата по Европейската езикова рамка.

Нивата са разпределени както следва:

  • Средни нива на владеене – от А1 до В1
  • Междинно ниво В1+
  • Високи нива на владеене – В2, С1 и С2

Например ние сме избрали да обучаваме нашите ученици до средно ниво В1 по учебната система Menschen, а за по-високите нива по учебната система Aspekte.

Така всеки ученик може да определи до кое ниво иска да стигне спрямо неговите индивидуални нужди.

Ето как бихме ви помогнали, за да прецените до къде да усъвършенствате немския език:

Нивата по Немски език – средни нива на владеене

Както уточнихме, за да достигнем до едно средно ниво на владеене на немския език, трябва да преминем през нивата А1, А2 и В1.

Ако немския ни трябва само за елементарен разговор, само за пътуване и за лични цели, то ниво А2-В1, би било достатъчно.

Там ще се научите да се представяте, да резервирате самолетни билети, хотел, да си поръчате храна в ресторанта. Ще можете да говорите за семейството си и своите хобита, ще се научите как накратко да разкажете за своята работа и отговорностите си в ежедневието.

Нивата по Немски език – високи нива на владеене

Искате да имате бляскава кариера с немски език? Или да кандидатствате в добър колеж или университет в Германия или Австрия? За тази цел вече трябва да преминете към по-високите нива на владеене на езика.

В немските учебни системи като първа стъпка е заложено ниво В1+.

Нарича се Brückenkurs. Той прави страхотен, плавен преходи от ниските към високите нива на владеене на немски език. Препоръчваме го за всеки, който иска да научи добре езика.

С овладяването на езика на ниво В2, можете да си намерите прекрасна работа в България или да работите като специалист и в чужбина. Учениците, които кандидатстват в елитен университет, то трябва да постигнат ниво на владеене на езика С1 или С2.

От къде да започнете?

Ако вече сте решили да изучавате немски език, желаете да започнете да градите стабилна основа  или да го усъвършенствате, то ние можем да ви помогнем.

Първо ще направим безплатна консултация и безплатен входящ тест за ниво, ако е необходимо, а след това специалист ще Ви ориентира как да достигнете целите си и за колко време ще ви бъде необходимо, за да ги реализирате. Не се колебайте да се свържете с нас на тел: 0896 65 19 48 или да изпратите запитванията си на office@esbulgaria.com