ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Практики и ползи от изучаването на чужд език през лятото

Защо и как да се възползвате максимално от предимствата на изучаването на чужд език през лятото

Тази статия ще предостави вдъхновение и насоки за тези, които искат да се заемат с изучаването на чужд език през лятото.

Ето 4 от най-важните причини, поради които  да се възползвате максимално от предимствата на изучаването на език през горещия сезон.

Гъвкавост при планиране графиците

За децата, тийнейджърите и студентите лятната ваканция е по-малко структурирана от учебната година. Те могат да планират уроците си около личните им предпочитания и график. Могат да учат сутрин, следобед или късно вечер. Всичко зависи от това кога се чувстват най-енергични и концентрирани.

Възрастните пък могат да се възползват от едномесечния си отпуск, за да отделят повече време за езика. Летни интензивни курсове за 1 месец за 1 ниво също са вариант за работещи в отпуск.

Подобрена памет през летния период

Изследванията показват, че нашата способност да запомняме информация е по-добра през топлите месеци. Оползотворете това естествено предимство, ако целта Ви е да научите езика по-лесно и ефективно.

Културно потапяне и ученето на чужд език през лятото

Лятото често е свързано с пътуване, което ни дава възможност да практикуваме новия си език в естествена среда. Независимо дали посещаваме приятел или роднина в чужбина или просто изследваме местния район, потапянето в различна култура може значително да подобри нашите езикови умения.

Групови дейности при ученето на чужд език през лятото

Лятото е идеалното време за социализация.

Можете да се включите в групови обучения, да създадете нови контакти. Бихте могли с ваши приятели или членовете на семейството да научите нов език като се запишете заедно на летен курс за начинаещи.

Можете да се възползвате от специални оферти, които дават отстъпки за записване на двама или повече курсисти в група.

 

Като се възползвате от тези предимства, можете да превърнете лятото в продуктивно и приятно време за изучаване на чужд език. В крайна сметка така ще подобрите комуникативните си умения, паметта и ще оцените още повече богатството, което ни дават различните култури.