ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Успешните онлайн уроци при децата

Факторите, които обуславят успешните онлайн уроци

Тази статия е за всички родители, които искат целенасочено обучението на децата им да бъде в онлайн форма или пък са принудени от външни обстоятелства да предпочетат онлайн уроците. Първото нещо, което трябва да знае всеки един родител е да не гледа пренебрежително към онлайн обучението, а просто трябва много внимателно още в началото да подбере обучение, а след това внимателно да следи какво се случва по време на онлайн уроците.

Избор на онлайн обучението

Най-важният момент при избор на онлайн уроци е дали те са изцяло с преподавател на живо или само част от тях протичат с преподавател, а останалата част, за която заплащаме е дистанционна, самостоятелна подготовка.

Добра интернет връзка

Добрата интернет връзка е много важна за това дали урока ще прекъсва или не. Затова не се колебайте да инвестирате в качествена интернет услуга. Обикновено няма кой знае каква разлика в цените.

Дневен режим на детето

За да са успешни уроците онлайн, трябва да имаме предвид концентрацията на децата. Тя ще бъде на ниво, ако преди онлайн уроците детето е имало възможност да отпочине, да се нахрани, да излезе навън или да спортува. Неотлъчното стоене пред компютъра ще накара детето да изгуби концентрация. Така трудно бихме могли да разчитаме на успех. Хубаво е ние родителите да проверяваме дали детето следва начертания от нас режим. Добре е да упражняваме лек контрол под формата на въпроси, подхвърлени небрежно и неназидателно от наша страна.

Проследяване на успеха

Ако ние не се интересуваме от това как върви и как протича обучението на нашето дете, то тогава кой? Още преди да започнете онлайн уроците, се интересувайте как и през колко време ще получавате обратна връзка от преподавателя на вашето дете. Изисквайте резултати от междинни тестове. Оставате координати за връзка с вас на учителя и оставете вратата отворена, за да може преподавателя да ви приеме като част от обучението на вашето дете. В крайна сметка най-успешният модел на каквото и да било обучение е добрата връзка учител-ученик-родител.