ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

5 ГРЕШКИ ПРИ УЧЕНЕТО НА ЧУЖДИ ЕЗИЦИ

чужди езици публик

От много време ни се иска да обобщим кои са основните грешки, които всеки курсист допуска  при ученето на чужди езици.

Ето 5 от тях:

Записваме се в грешното ниво

Всеки, който записва курс трябва да е наясно, че едно от най-важните неща е да попаднеш в правилната група, с правилното ниво. Ето две много важни причини:

  • Ако има хора в групата, чието ниво е по-високо от вашето, то е много вероятно да се случи процес на демотивация при груповите упражнения, при темпото на запомняне при обясненията на преподавателя и др.
  • Ако в групата има хора, чието ниво пък е по-ниско от вашето, вие няма да можете да усещате вашия напредък, ще имате чувството, че стоите дълго време на едно място.

Нашият съвет е преди да запишете курс, задължително да положите тест за ниво.

Избираме курс, който не е подходящ за нас

Срещали сме често хора, които са с различни езикови нужди, а стандартно се насочват към общите курсове на обучение. Започнете да обмисляте каква е вашата крайна цел на обучението. Ако искате просто да знаете езика – насочете се към общ курс. Ако сте специалист в дадена област – учете общ курс до ниво В1, но след това запишете специализиран, който ще ви даде необходимата лексика. Ако пък искате да учите или работите в чужбина – запишете сертификатен курс на обучение, след преминаване на базовите нива.

Ако не можете сами да определите към какво да се насочите, ние сме до вас за безплатна консултация на нашите имейл адрес и телефони.

Прекалени очаквания

Не бъдете прекалено взискателни към себе си. Дайте си време. Език не се учи бързо, а с много труд и търпение. Но ако не се отказвате и следвате нивата едно по едно, скоро ще видите лицето на успеха.

Не сме редовни по време на обученията

Едно от най-важните неща по време на обучението е да сте редовни и да не пропускате материал. Ако се пропускат посещения, след време се натрупва толкова много за наваксване, че някои курсисти се отказват и предпочитат да преминат вече записаното ниво втори път.

Не отделяме време вкъщи

Не си мислете, че само посещенията по време на курса ще са достатъчни, за да научите добре езика. Ще трябва да отделяте и време вкъщи, за да затвърдите материала, новите думи и изрази и да напишете домашното. Все пак това няма да ви отнема много от вашето свободно време – средно между един и два часа допълнително.

Ако предварително сте подготвени за тези често срещани грешки, то ние сме сигурни, че процесът на учене на чужди езици ще върви много по-лесно. Ще достигнете без сътресения желания резултат. В повечето случаи дори, на учениците започва да им липсва ученето и те се мотивират много лесно да започнат да овладяват втори или трети чужд език.