ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

5 причини да заложим на ученето на испански език

Или защо е полезно да учим испански език

 

Още от училищна възраст започват да изникват въпроси от рода на: към кой чужд език да се насочим, кой от тях е най-широкообхватен, кой ще ни даде най-голяма перспектива за нашето бъдеще? Обикновено всички се насочват към задължителния английски, но след това, след него? Именно испанският език е един най-предпочитаните за изучаване езици. И това не е никак случайно. Вижте основните 5 причини за това:

  1. Испански език – най-бързо разпространяващият се в света

Испанският е най-бързо разпространяващият се език в света. Употребата му е нараснала многократно само през последните 20 години. Това е устойчиво нарастващ процес. Това е една от главните причини, за да можем да кажем, че изучаването на испански е било и ще бъде с огромна перспектива в бъдеще.

 

  1. Ученето на Испански език – най-лесно усвоимият език в света

Може би един от най-големите фактори испанският да е толкова разпространен и като чужд език е фактът, че той се изучава изключително лесно. Думите се изговарят така, както се пишат. Граматичните правила са без особени изключения. Твърди се, че испанският може да бъде усвоен само за половин година. Нашият опит също показва това. Италианският и испанският са най-лесно усвоимите езици от нашите курсисти .

 

  1. Ученето на Испанският език – най-близко до английския

Испанският и английският език имат общи корени. Много от думите в английския вече са навлезли и в испанския. Така че за хората, които вече имат като основа английски език, това би било чудесно улеснение.

 

  1. Ученето на Испански език – трамплин към други езици

От друга страна пък, научаването на испански би могло да бъде само по себе си тласък за изучаване и на други езици. Ако започнем обучението си с по-достъпен и лек за овладяване език, можем и по-плавно и успешно да надграждаме с по-сложните за изучаване чужди езици.

 

  1. Професионална реализация с испански

Най-голямото предимство при професионалната реализация с испански е, че този език е изключително разпространен. Испански не се говори само в Австралия и Антарктида. Ако искате да работите в чужбина, то този език ще ви отвори врати както за Испания, така и за  цяла Латинска Америка и много други испаноговорящи страни. Преводачите и преподавателите в САЩ с испански език например са изключителни високо платени. Испанците са изключителни кулинари, с невероятна кухня. Ако това е вашата професия, Испания е едно от местата за вашата реализация. Същото можем да кажем и за сфери като кино, музика, мода и много други.

 

Убедихме ли ви в предимствата на испанския език? Ако е така и вече сте решили да започнете своето испанско приключение, то можете да разгледате  и разнообразните курсове по испански, които предлага Образователен център „ЕС България“. Обещаваме, че ще бъде много приятно, а също така и изключително полезно!