ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

5 съвета преди да започнете обучение по чужд език

Обучение по чужд език

Обучение по чужд език

Преди да започне обучение по чужд език, всеки се сблъсква с не малко колебания и поредица от изникващи въпроси. За ваше улеснение, като езиков център с дългогодишен опит,  искаме да насочим предварително всеки, интересуващ се да започне обучение.

  1. Разберете на кое ниво владеете езика

Първото нещо, което задължително трябва да определите е нивото на владеене на езика, който искате да изучавате в настоящия момент. Ако не сте начинаещ, то нашият съвет е задължително да направите входящ тест. Това е първото и най-важно нещо, което ще стесни избора ви. Не го пренебрегвайте дори и да сте правили тест преди години. Езикът се забравя, ако не е практикуван и може да се окаже , че нивото ви е по-ниско от очакваното, поради изминалия период от време. А ако пък чуждият език е бил активен, то това обикновено се отразява в резултата от теста като покачване на нивото.

  1. Изберете форма на обучение

Курсовете за възрастни са два видаиндивидуални и групови. Много често клиентите си задават въпроса кой вариант за обучение да изберат – да се обучват в група или индивидуално. Индивидуалното обучение се препоръчва при хора, които:

  • нямат възможност да се съобразят с конкретен график на даден курс;
  • нямат достатъчно време и искат да преминат по-бързо през дадено ниво;
  • имат знания, които не са систематизирани и могат да изравнят нивото си по Европейската езикова рамка само в индивидуален план.
  1. Изберете график на обучението

Всеки, който желае да започне обучение трябва да помисли колко свободно време може да отдели за този процес. Тук не говорим само за времето, през което се провежда самият курс. За да се превърне наученото в клас в дълготрайни знания, задължително трябва да се отделя време за написване на домашното и време за учене и вкъщи.

  1. Изберете типа обучение

Последно, но не по важност е изборът на типа обучение. Всеки трябва да определи за себе си дали иска да изучава общо езика или търси нещо специализирано например с медицинска, юридическа или пък чисто само практична, разговорна насоченост.

А ако се колебаете и ви е трудно да определите накъде да се насочите, то нашите консултанти са насреща за безплатна консултация, за да ви помогнат в този избор.