ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Курсове по италиански език за възрастни и младежи

Курсове по италиански език за възрастни и младежи

Курсове по италиански език за възрастни и младежи

Курсове по италиански език

Нашите курсове по италиански език за възрастни и младежи са разработени специално за нуждите както на учащите, така и на работещите хора. Те са за хора, които имат за цел да използват езика в своето ежедневие, да развиват комуникативните си умения, както и да стартират уверено с подготовката си за сертификатни изпити по италиански език.

Учебната система „Progetto Italiano” е за онези от вас, които имат желание не просто да научат италиански език, но също така да се запознаят отблизо с италианската душевност и култура. На страниците на учебниците ще намерите информация за актуалните лица на италианската музика, мода и кухня.

Учебната система предлага детайлно изучаване на италианската граматика с помощта на добре познатите методи – четене, слушане, писане, говорене. Във всяко едно от учебните помагала ще намерите дискове с допълнителни упражнения. На самите дискове освен упражнения ще намерите и азбучен речник с непознатите думи както на италиански, така и на английски език. Ще намерите още отговори на упражненията и допълнителни видео материали, свързани пряко с италианския дух и култура, сред които готварски рецепти и упътвания за по-големите градове в Италия. Имате възможност да записвате и своя глас, докато четете, след което да прослушвате записа и да коригирате грешките си при следващия прочит на съответния текст. Учебните тетрадки спомагат за затвърждаване на придобитите от курсиста знания и умения.

Използваният език е актуален, съобразен изцяло с ежедневието на италианците, в никакъв случай архаичен и неприложим. Темите са така подбрани, че да запознаят курсистите с местната обстановка и да ги поставят в една напълно реална комуникативна среда.

Целта на учебната система е да подготви курсистите за живота, който местните водят. През цялото време „говори” на техния език, вниква в тяхната душевност и наблюдава отблизо тяхното ежедневие.

Граматика, лексика и култура се сливат в едно цяло, за да предразположат курсиста и да го накарат да се почувства в свои води. Всеки един отделен урок е представен по лесен, интересен и достъпен начин. Така неусетно и приятно се повишава вашето ниво на владеене на италианския език, а и вашето самочувствие.

В Образователен център „ЕС България“ италиански език се предлага в шест нива:

It1 – отговаря на ниво А1 от Общоевропейската езикова рамка;
It2 – отговаря на ниво А2 от Общоевропейската езикова рамка;
It3 – отговаря на ниво В1 от Общоевропейската езикова рамка;
It4 – отговаря на ниво В2.1 от Общоевропейската езикова рамка;
It5 – отговаря на ниво B2.2 от Общоевропейската езикова рамка;
It6 – отговаря на ниво С1 от Общоевропейската езикова рамка.

На всички успешно завършили нашите курсове по италиански език за възрастни се издава
Удостоверение за завършено ниво и степен на владеене на езика в съответствие с Европейската езикова рамка.

Форма на обучение: курс с продължителност от 1 до 3 месеца

Цена на курса:

Езиково ниво Учебни часове

Записване до 10 дни преди старта на курса

Стандартна цена
A1, А2 60-70 уч. ч. 2 вноски по 275 лв. 2 вноски по 285 лв.
B1 80 уч. ч. 2 вноски по 285 лв. 2 вноски по 295 лв.
В2.1,В2.2 90 уч. ч. 2 вноски по 300 лв. 2 вноски по 310 лв.
C1 90 уч. ч. 2 вноски по 315 лв. 2 вноски по 325 лв.

Отстъпки

  • 20 лв. за записване до 10 работни дни преди старта на курса
  • 20 лв. за наши стари курсисти
  • 30 лв. за дневни курсове от понеделник до петък от 09.00 до 18.00 ч.
  • 40 лв. при записване на две последователни нива
  • * Можете да ползвате една или повече отстъпки
  • За студенти – студентска програма „УСПЕХ“

Защо да запиша онлайн курс в „ЕС България“? 

Италиански език за възрастни

Как протичат курсове по италиански език за възрастни?

Курсове по италиански език за възрастни се предлагат в „ЕС България“  в шест нива и всички те могат да бъдат преминати в рамките на общо година, година и половина. Всеки курс по италиански език за възрастни трае около 3 месеца в зависимост от избора на посещаемост. Групите се организират в делнични дни,  обикновено вечер два пъти в седмицата или веднъж седмично през избран ден от уикенда. Курсът по италиански език за възрастни може да премине и по-интензивно, ако се провежда в индивудуална форма или лятото по време на супреинтензивните летни езикови курсове по италиански език за възрастни.

Италиански език за възрастни

Ако се колебаете към кой от вариантите да се насочите, обадете се на нашите консултанти, те ще ви помогнат във вашия избор.

Курсовете по италиански език за възрастни са специално разработени, за да помогнат на ученици, работещи и студенти да научат италиански език по един лесен, бърз и забавен начин. В учебната система доминират текстове, свързани с любимата Италия, нейната история, бит и култура. Курсистите се срещат с Рим, Сицилия, Тоскана. Изобилстват текстове за италианската паста, пица и прочутите италиански вина. Така вниманието на курсистите се ангажира с приятни усещания за познати и нови впечатления и времето, през което протичат курсовете по италиански език за възрастни преминава интересно и неусетно.

По време на уроците комуникацията протича изключително на италиански език.

След всеки урок преподавателят отделя време да обясни и какво задава като домашна работа. По време на курсовете италиански език за възрастни се отделя специално внимание на проверката на домашното.

италиански език

Любопитни факти за италианския език

Знаете ли че:

Италианският език произлиза от латинския

Италианският език произлиза от диалект на латинския език. Днес много италиански думи имат корени от латинския или се припокриват изцяло.

Италианският език е осеян от местни езици и диалекти

Италианският език е изключително богат на диалекти. Дори местните езиковеди водят спор и не могат да определят с точност техния брой. Освен с диалектите, в Италия са обособени и отделни местни езици. Това са венецианския, сицилиански, неаполитански и др. От чуждите езици най-разпространени в Италия са немският и френският.

Българският език е взаимствал не малко италиански думи

В българския език можем да срещем доста думи, които имат италиански корени. Първо се сещаме за италианската кухня, която предоставя свои уникални ястия и имената им на български нямат аналог – песто, пица, спагети, различните видове паста, капучино, салам, торта и др. Като владетели на модата италианците са донесли думи като панталони и фланела. Музика, концерт и опера също са италиански думи, които ние българите използваме в съвременния си език.

Италианският език – език на жестовете

Не е възможно някой да твърди, че владее италиански език, ако не е овладял всички жестове, които придружават почти всяка дума. Обяснението е, че освен че са силно емоциалнални, италианците говорят много бързо. Тогава е възможно събеседникът да пропусне част от казаното. Затова особено помагат жестикулирането и мимиките.

Често задавани въпроси

Как да разбера езиковото си ниво по италиански език?

Отговор: В случаите, когато вече сте изучавали италиански език, много често се питате какво сте постигнали до момента и кое е подходящото ниво, в което да продължите обучението си. За тези случаи екипът на „ЕС България“ разработи тестове, които за улеснение са качени на нашия сайт и могат да бъдат направени онлайн в меню НАПРАВИ ТЕСТ. В рамките на два работни дни теста се проверява и колегите се свързват с клиентите, за да съобщят резултата и на базата на този резултат и на разговор с клиента препоръчват и евентуално обучение в следващо ниво.

Каква е квалификацията на моя преподавател?

Отговор: Освен необходимите квалификации за владеене на езика, нашите преподаватели са преминали и допълнителни външни и вътрешно-фирмени обучения за преподаване на италиански език по достъпен и развлекателен начин за курсистите.

Ще получа ли сертификат?

Отговор: Всеки един курс на обучение отговаря на дадено ниво по Европейската езикова рамка. На края на всяко ниво правим изходящ тест и при успешен резултат на всеки курсист се издава сертификат за успешно завършено ниво спрямо Европейската езикова рамка.

Колко големи са групите?

Отговор: Групите по италиански език обикновено са между 4 и 10 души.

Има ли възможност за разсрочено плащане?

Отговор: Курсовете по италиански могат да бъдат заплатени на две равни вноски по време на обучението без оскъпяване.

Имам ли право на отстъпки?

Отговор: Нашите ученици получават следните отстъпки:
20 лв. за записване до 10 работни дни преди старта на курса
20 лв. „Доведи приятел“ или втори член на семейството
20 лв. за наши стари курсисти
40 лв. при записване на две последователни нива
Специални отстъпки за студенти