ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР ЕС БЪЛГАРИЯ

Курсове по руски език за възрастни и младежи

Курсове по руски език за възрастни и младежи

Курсове по руски език за възрастни и младежи

Курсове по руски език

 

Нашите курсове по руски език за възрастни са подходящи както за ученици, така и за студенти или работещи хора, които желаят да обогатят езиковата си култура  с още един чужд език.

Обучението по руски език се провежда по учебната система “Приглашение в Россию”. Системата е в 2 части и покрива нивата от А1 до В1 по Общоевропейската езикова рамка.

Първата част на учебника е адресирана към курсистите, които започват изучаването на руски език от нулево ниво или имат известни познания по езика. Подходът на обучение е комуникативен и стимулира обучаващите се да общуват на чуждия език. Особено внимание се обръща на зрителната и слуховата нагледност. Граматиката е тясно интегрирана в комуникативния процес и се въвежда стъпка по стъпка на контрастивен принцип. Упражненията над лексиката и произношението са базирани на близостта между двата езика. В уроците се въвежда системно страноведски материал и постепенно се създава цялостна представа за страната и културата на изучавания език.Първата част на учебника съдържа 7 теми с логично свързани подтеми. Всяка тема завършва с обобщителен урок за проверка, оценяване и самооценяване. В края на учебника са приложени граматични таблици и руско-български азбучен речник. След изучаването на първа част от системата курсистите достигат ниво А2.

Втората част разширява и надгражда усвоените знания, като осъществява постоянен преговор на изученото в нов контекст. Подходът на обучение е комуникативен и чрез разнообразни задачи курсистите се стимулират да общуват на чуждия език. Голямо внимание се отделя на зрителната и слуховата нагледност. Граматиката е тясно интегрирана в комуникативния процес и се въвежда с оглед на специфичните трудности за българите. Упражненията над лексиката и произношението също са базирани на близостта между двата езика. Уроците съдържат системно страноведски материал, затвърдяват се знания и се включва нова информация за страната и културата на рускоезичните страни. След покриването  на втора част от системата курсистите завършват ниво В1.

Учебната система съдържа учебник, учебна тетрадка и дискове с аудиo упражнения.

В Образователен център „ЕС България“ се предлага в 3 нива:

 

RI1 – отговаря на ниво А1 от Общоевропейската езикова рамка;
RI2 – отговаря на ниво А2 от Общоевропейската езикова рамка;
RI3 – отговаря на ниво B1 от Общоевропейската езикова рамка.

На всички успешно завършили нашите курсове по руски език за възрастни се издава
Удостоверение за завършено ниво и степен на владеене на езика в съответствие с Европейската езикова рамка.

 Форма на обучение: курс с продължителност от 1 до 3 месеца

Цена на курса:

Езиково ниво Учебни часове

Записване до 10 дни преди старта на курса

Стандартна цена
A1, A2 60 уч. ч. 2 вноски по 275 лв. 2 вноски по 285 лв.
В1 70 уч. ч. 2 вноски по 285 лв. 2 вноски по 295 лв.
В2 80 уч. ч. 2 вноски по 300 лв. 2 вноски по 310 лв.
С1 80 уч. ч. 2 вноски по 315 лв. 2 вноски по 325 лв.

Отстъпки:

 • 20 лв. за записване до 10 работни дни преди старта на курса
 • 20 лв. за наши стари курсисти
 • 30 лв. за дневни курсове от понеделник до петък от 09.00 до 18.00 ч.
 • 40 лв. при записване на две последователни нива
 • * Можете да ползвате една или повече отстъпки
 • За студенти – студентска програма „УСПЕХ“

Защо да запиша онлайн курс в „ЕС България“? 

Започвайки изучаването на руски език, всеки се сблъсква с необятните руска граматика и лексика. Макар приличайки си привидно, българският и руският език имат съществени различия, които е добре всеки да има предвид преди да е започнал обучението си. Изучаването на руски език би било по-лесно за всеки, ако следва съветите на нашите специалисти.

Руски език

 1. Подгответе се предварително за изучаването на една не лека граматика. Всеки път отделяйте време за упражнения вкъщи върху новата граматика, която взимате в час. Нещата ще си дойдат бързо на мястото, но трябва търпение и ежедневна работа.
 2. Гледайте руски филми или сериали още в началото на своето обучение по руски език. Може да не разбирате всичко, но скоро ще видите, че няма да имате нужда от субтитри.
 3. Четете руска литература. Тук не трябва да се започва със сложни, класически произведения на руски език. По-добре е да стартирате с четенето на кратки разкази, дори приказки на руски език. Детските стихотворения също ще помогнат при началното изучване на руския език. Ако се колебаете кое четиво е най-подходящо за вашето ниво в момента – питайте и се консултирайте с вашия преподавател. Той ще ви препоръча най-подходящата за вашето ниво литература.
 4. Използвайте социалните мрежи и се запознайте с хора, които говорят руски език. Така ще упражнявате първоначално писмено езика, а на по-късен етап може да използвате видео чат, а защо не и среща на живо.
 5. А колко хубаво би било да упражните руския език, посещавайки самата Русия. Там можете да отидете просто на екскурзия или още по-добре – можете да съчетаете своето пътешестие с уроци по руски език за чужденци.

И най-важното! Ученето на чужд език винаги е предизвикателство, но най-важното е да превърнете обучителния процес в удоволствие за самите вас. Тогава успехите ще идват сами бързо и неусетно. Дерзайте!

Интересни факти за руския език

Знаете ли че…

Руският език е сред най-разпространените в интернет

Руският език е не само сред най-използваните езици в интернет пространството, а всъщност заема завидното второ място след английски език и е следван от китайски и испански. Владейки руски език, вие ще имате достъп до огромно количество информация в сферата на науката, изкуството, съвременните технологии и много други.

Руският език е един от най-богатите езици в света

Руският език е изключително богат в лексикално отношение. Цифрите за броя на думите в руския език варират като стигат до завидното число 700 000. Богатството и многообразието на езика е събудило любопитството в много чуждестранни учени, които правят свои изследвания, публикуват научни статии и трудове. Поради многообразието на езика, на руснаците им е изключително лесно да намират по няколко синонима на дадена дума.

Руският език – задължителен за космонавтите

Поради изключителното развитие на астронавтиката в Русия, руският език се е наложил като особено необходим за всички, които работят в сферата и особено за космонавтите, които осъществят връзка с руската космическа агенция.

Език на многообразието

В руския език съществуват както много дълги думи (до 35 букви), така и думи, които съдържат само една буква (например „я“, което значи „аз“). Това едновременно улеснява, но и затруднява всички, които започват да изучават този толкова богат и интересен език.

 

Често задавани въпроси

Как да разбера езиковото си ниво по руски език?

Отговор: В случаите, когато вече сте изучавали руски език, много често се питате какво сте постигнали до момента и кое е подходящото ниво, в което да продължите обучението си. За тези случаи екипът на „ЕС България“ разработи тестове, които за улеснение са качени на нашия сайт и могат да бъдат направени онлайн в меню НАПРАВИ ТЕСТ. В рамките на два работни дни теста се проверява и колегите се свързват с клиентите, за да съобщят резултата и на базата на този резултат и на разговор с клиента препоръчват и евентуално обучение в следващо ниво.

Каква е квалификацията на моя преподавател?

Отговор: Освен необходимите квалификации за владеене на езика, нашите преподаватели са преминали и допълнителни външни и вътрешно-фирмени обучения за преподаване на руски език по достъпен и развлекателен начин за курсистите.

Ще получа ли сертификат?

Отговор: Всеки един курс на обучение отговаря на дадено ниво по Европейската езикова рамка. На края на всяко ниво правим изходящ тест и при успешен резултат на всеки курсист се издава сертификат за успешно завършено ниво спрямо Европейската езикова рамка.

Колко големи са групите?

Отговор: Групите по руски език обикновено са между 4 и 10 души.

Има ли възможност за разсрочено плащане?

Отговор: Курсовете по руски език могат да бъдат заплатени на две равни вноски по време на обучението без оскъпяване.

Имам ли право на отстъпки?

Отговор: Нашите ученици получават следните отстъпки:
20 лв. за записване до 10 работни дни преди старта на курса
20 лв. „Доведи приятел“ или втори член на семейството
20 лв. за наши стари курсисти
40 лв. при записване на две последователни нива
Специални отстъпки за студенти